top of page

Wie ben ik?

_DSC6605.jpg
Mijn verhaal

Toeval bestaat niet. En soms heeft het lot een duwtje in de rug nodig.

 

Drie jaar geleden belde mijn neef Stef mij enkele weken voor zijn huwelijk op met de vraag of ik hun trouwceremonie aan elkaar wilde praten. Zij waren overtuigd dat ik hiervoor de geknipte persoon was. Zelf vond ik het een uitdaging om u tegen te zeggen. Toen de fotograaf mij na de ceremonie mijn visitekaartje vroeg, schoot ik in de lach en was hij oprecht verbaasd dat ik dit niet professioneel deed. Een mooier compliment kon ik mij niet wensen.

Het jaar nadien viel mij opnieuw de eer te beurt toen mijn collega Hanne mij vroeg om ook haar trouwceremonie te leiden. Haar getuigenis was hartverwarmend en ik merkte dat ik dit eigenlijk ontzettend leuk vond om te doen.

Door een reorganisatie in het bedrijf waar ik jaren met hart en ziel op de personeelsdienst werkte, kwam er plots een einde aan mijn loopbaan.

De pessimist ziet problemen in elke kans, de optimist ziet kansen in elk probleem.

En zo besloot ik de stap te wagen om als ceremoniespreker aan de slag te gaan.

De rode draad door mijn carrière was mijn passie om met mensen te werken. Dankzij een aangeboren enthousiasme wist ik medewerkers te motiveren en te stimuleren in hun ontwikkeling. Collega’s apprecieerden mijn optimisme, empathie en luisterend oor. 
 

Nu wil ik mijn empathisch luistervermogen inzetten om door een heel persoonlijke aanpak op belangrijke momenten in het leven, zoals huwelijk en afscheid, het verschil te kunnen maken. Ik wil een spreekbuis voor mensen zijn: hun hart op mijn tong. Ik wil een storyteller zijn – met veel gevoel, boordevol persoonlijke verhalen en heel veel liefde.

Ik heb geleerd dat mensen vergeten wat je precies gezegd hebt, mensen vergeten wat je precies gedaan hebt, maar mensen vergeten nooit het gevoel dat je hen gaf

Maya Angelou

_DSC6625.jpg
gingko blauw.png

Met een knipoog naar mijn opleiding als sino-japanologe koos ik het blad van de Gingko boom als logo.

De vorm van het blad geeft de dualiteit van het leven weer:

vreugde en verdriet, trouw en rouw. De Gingko staat symbool voor hoop, liefde, tijdloosheid en lang leven.

bottom of page